Prevrednotite lastno vrednost

Vaša samopodoba ni dokončna, je živa tvorba in se neprestano preoblikuje.

Kadar opazite, da vaše delo ni ustrezno cenjeno ali plačano, da vas sodelavci ali bližnji ne spoštujejo dovolj, se vam zdi, da niste tako uspešni, kot bi si želeli biti, ali pa ste do sebe bolj kritični in neprizanesljivi, kot je do vas okolica, potem je na delu vaša izkrivljena samopodoba. Realnost, v kateri ste se znašli, je namreč natančna manifestacija vaših misli in tistega dela vašega uma, ki vam šepeta, da niste dovolj dobri, da vam ne bo uspelo, da so drugi boljši od vas in da niste vredni ljubezni.

Morda davno, že v rani mladosti, se je v vaš um prikradel glas, ki vas je hotel »obvarovati« pred morebitno nevarnostjo. Nemara vas je kdaj tudi rešil kakšne godlje, vendar njegova toga prigovarjanja, temelječa na strahu, vam že dolgo ne služijo več in siromašijo vaše življenje.

Ni treba, da temu glasu še naprej verjamete. Niste več majhni in nebogljeni. Zakaj nebi postali najboljša različica samega sebe in zaživeli življenje vse do globoke izpolnitve? Zakaj nebi uresničili svojih sanj, svoje življenjske namere, živeli obdani z obiljem in ljubeznijo, delovali iz ljubezni ter prispevali vaše najboljše temu svetu? Zakaj nebi že sedaj zaupali sebi in spoznali, kdo v resnici ste?

Skozi kovčing proces se postopoma približujete cilju, ki si ga zastavite na začetku. Spremljam vas na poti k sebi, k prevrednotenju lastne vrednosti, v smeri vaše samo-uresničitve.